Info

Toppturskväll på Södra Berget


Södra Berget 2H är en skidalpin tävling som går ut på att under två timmar avverka så många höjdmeter som möjligt i Södra Bergets backe. Varje runda i backen ger 143 höjd meter. 

Uppför backen har man stighudar under skidorna för att på toppen rycka av dom och bege sig utför. Väl nere så sätter man på hudarna igen för att påbörjar ett nytt varv. Sedan så gör man så många varv man vill och orkar.


Oavsett om du är en erfaren skidalpinist eller bara nyfiken på att testa hur det är att gå på stighudar så kan du ställa upp i Södra Berget 2H. Alla är välkomna!Klasser

Lagklassen sker i stafettform där en person åt gången tar sig upp och ner för backen, medan de andra i laget vilar. Det totala antalet höjdmeter som lagmedlemmarna tillsammans får ihop räknas.

Ett lag består av två eller tre lagmedlemmar.


Soloklassen innebär att en person avverkar så många vändor som möjligt i backen på egen hand under de två timmarna. I år så har vi delat in soloklassen, en för den som går på skidor och en för den som går på splittboard.


I båda klasserna är det fritt att ta pauser och vila för vätska och energipåfyllning, om man anser att ha tid för det.


Kom och utmana dig själv eller dina kompisar!

Kom och träna eller bara prova på!

Kom och se en sport som växer och njut av stämningen i backen!


Alla är varmt välkomna till en topptursdag på Södra Berget!


Regler


  • Tävlingen innebär att deltagarna ska ta sig runt en spårad och utstakad bana från botten av backen till toppen och därefter ner igen. Upp- och nedfart är separerade.
  • Vid utförsåkningen måste stighudarna tas av.
  • Tävlingen sker på skidor/snowboard i nerfarten. Det är alltså inte tillåtet att springa ner i nerfarten.
  • Tävlingen sker på skidor med stighudar uppför backen, splitboard är också tillåtet men det är inte tillåtet att gå på snöskor eller med pjäxor uppför backen.
  • Tävlande sker på egen risk. Vid olycka ansvarar de tävlande för försäkringsskydd.
  • Om en deltagare bryter måste detta meddelas tävlingsledningen vid varvningen.
  • Varje tävlingsdeltagare är skyldig att hjälpa andra tävlande eller funktionärer vid eventuell olycka.
  • Anmälningsvillkor. Om förhållandena är sådana att det inte går att arrangera skidtävlingen i Södra Bergets backe på fastställt datum så ställs tävlingen in. Definitivt beslut tas av ledningsgruppen 2 dagar innan tävlingsdag och samtliga deltagare får ett besked via mejl. Vid inställd tävling återbetalas 50 % av anmälningsavgiften.
Obligatorisk utrustning


  • Skidor med stålkant och stighudar. Minimilängd 160 cm för herrar och 150 cm för damer. Alternativt: Splitboard med stighudar.
  • Hjälm (måste sitta korrekt på huvudet vid åkningen utför).Är du sugen på fler SKIMO-tävlingar